Bezpečná síť "Made in Czech Republic" - Turris Omnia

Před více než třemi lety jsme se v CZ.NIC rozhodli změnit přístup uživatelů k bezpečnosti v jejich síti. Vyrobit unikátní router, neziskově, v ČR, open-source. Začalo velké dobrodružství, jehož aktuální kapitolou je komerční produkt Turris Omnia.

Vybrali jsme s ním 1,2 milionu dolarů v kampani na serveru Indiegogo, což bereme jako velký závazek a dobrý start. Teď už Omnii běžně prodáváme a máme mnoho spokojených a pár nespokojených uživatelů, velmi aktivní komunitu a umíme toho stále víc a víc. Rozšiřujeme záběr, vylepšujeme službu a zajímáme celý svět.

Povídat si budeme o úspěších a chybách, které jsme na naší neočekávané cestě zaznamenali, i o tom, co jsme se naučili a kam projekt míří.

Pojďte nahlédnout do toho, jak se dělá projekt unikátní nejen v ČR, ale v celém světě. Kromě náhledu do naší práce si odnesete i pár tipů, jak si zvýšit bezpečnost své stávající sítě.

Komu je přednáška určena?

* Uživatelům-laikům, kteří chtějí být on-line ve větším bezpečí.
* Geekům, nerdům a bastlířům, kteří se rádi dostávají pod povrch toho, co používají.
* Vývojářům HW i SW.
* Fanouškům open-source.
* Podnikavcům a zvědavcům všeho druhu.

Kdy přednáška proběhla?

Přednáška byla v místnosti Pivovar od 16:00 do 16:40.
Podívej se na kompletní program.

Podklady k přednášce

Záznam přednášky

Václav Zbránek

Václav Zbránek

Bio: Dělám toho hodně, společným tématem je spojování lidí a technologií. Momentálně pomáhám jako Community Manager rozvíjet Turris. Unikátní router, který vytváříme v laboratořích CZ.NIC.

Stav hlasování: 34 hlasů