Kávová NEkultura v ČR aneb jak jsem se z ajťáka stal spíše baristou

Známe to všichni. Piccolo neexistuje, turek není turek, rozpustné je hnus, espresso není presso, překapávaná káva je slabá, žádnou alternativu než espresso neuznávám, pil jsem lahodnou Robustu, Jihlavanka vlastně není tak špatná atd. atd.

Místo klasického českého chytráctví, ihned poté co si přečtu pár blogů, několik článků o kávě a jsem hned expert a spražím každého kdo se mi bude snažit tvrdit opak, pohovořím spíš o mé alternativní cestě ke kávě.

Povyprávím něco málo o původu kávy, jejím pěstování, sběru, zpracování a následně i samotném pražení a alternativní přípravě, kterou vyznávám a stojím si za ní!

Po přednášce bude pro všechny účastníky zdarma připravena ochutnávka několika druhů kávy a způsobu přípravy u našeho firemního stánku Galosoft Cafeteria, u kterého si budete moci v průběhu dne dát kávy kolik jen budete chtít :)

Komu je přednáška určena?

Pro všechny milovníky i odpůrce kávy, pro čajomilce ( nebude řeč neustále jen o kávě ) a vlastně pro všechny koho dané téma byť jen trochu zajímá.

Kdy přednáška proběhla?

Přednáška byla v místnosti Škodovka od 11:00 do 11:40.
Podívej se na kompletní program.

Záznam přednášky

František Kohout

František Kohout

Bio: Jsem programátor, procesní magor, nadšený barista a bubeník dvou kapel. Miluji svou ženu, psa a auto (což se někdy neslučuje) ale k životu víc nepotřebuji :o)

Stav hlasování: 41 hlasů