150 000 důvodů proč měřit a vizualizovat politiku.

150 000 Kč platíš ročně politikům do veřejných rozpočtů (průměr u pracujícího +-). To je 150 000 důvodů proč se prostě chcete zajímat o to, co se v politice (a s těmi penězi) děje.

Jenže je tu problém, že politika (nejen) v českém podání je a) pro mnohé dosti odpudivá, b) často přežvejkána "politology", "pražskými médii" nebo reklamou. Tak se ji snažíme podávat jednoduše a přitom dobře a s racionálními základy.

Takže děláme třeba volební kalkulačku. Nebo vizualizace - volební mapy, přesuny voličů, rozpočty. Ukazujeme, kdo jak hlasuje.

Existuje vůbec třeba levice a pravice a dá se to měřit? Kolik katolíků volí komunisty? Kam jdou ty daně? Kolik lidí ovlivníme volební kalkulačkou?


... tak ňák bude tuten ultiimátní velice názorný příspěvěk vypadat, kucí a holkí, zbytek - v duchu nejlepších barcampových tradic - "bude doplněn" dýl. (Jasně, přednes očekávejte v plynulej plzeňštině.)


Komu je přednáška určena?

Pro ty, co je baví vizualizace (nebo je potřebujou).

Pro ty, co jim není fuk, jak se rozhoduje o jejich daních.

Pro ty, co chtěj vědět něco víc o tom, jak se dělá s minimálními náklady nezisková aplikace pro milion lidí (volební kalkulačka).

Pro ty, co nechtěj přijít o ultimátní přednášku v tej plzeňštině.

Přednáška se nedostala do programu.

Michal Škop

Michal Škop

Bio:

Stav hlasování: 24 hlasů